Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vinner Norge en av disse?

Søndag deles musikkprisene Grammy ut i USA. Fire nordmenn har mulighet til å vinne.

Fire nordmenn har sjansen søndag. Leif Ove Andsnes, Morten Lindberg, Kygo og Fred Ball er alle nominert til de amerikanske musikkprisene Grammy.

Pianist Leif Ove Andsnes har vært nominert før. Det samme har produsent og lydtekniker Morten Lindberg. Andsnes har vært nominert ti ganger. Mens Lindberg har rekorden, ifølge musikkmagasinet Billboard. Hele 26 ganger har han vært nominert til Grammy-prisen. I tillegg har Lindbergs studio 2L vært nominert åtte ganger. Lindberg har vært nominert flere ganger enn artister som Snoop Dogg og Brian McKnight. Begge har vært nominert 17 ganger hver. Artisten Björk har vært nominert 14 ganger.

I år har Lindberg to nye sjanser til å få en Grammy-pris. Han er nominert med to album i kategorien Best Immersive Studio Album. Det er med albumene «Folketoner» med Det Norske Jentekor, dirigert av Anne Karin Sundal-Ask, og «Henning Sommerro: Ujamaa & The Iceberg». Det siste er framført av Trondheim Symfoniorkester og solister.

I januar i fjor hadde Lindberg fire sjanser til å vinne. Da sa han til nyhetsbyrået NTB:

– Det går nok som det pleier.

Han sa at Grammy er en amerikansk pris. Der klarer ikke han som norsk og med norske artister å nå helt opp.

Pianisten Leif Ove Andsnes er nominert i kategorien Best Chamber Music/Small Ensemble Performance. Det er for albumet «Stravinsky: The Rite Of Spring Concerto For Two Pianos». Det er spilt inn sammen med Marc-André Hamelin fra Canada.

Kygo og Fredd Ball er nominert gjennom samarbeid med andre, ifølge stiftelsen Music Norway.

DJ-en Kaskade er nominert i klassen Best Remixed Recording. Det er for sin remiks av Kygos låt «Stargazing». Justin Jesso er med på vokal. Kygo er en av fire som skrev låten. Han produserte og spilte den inn.

Fred Ball har vært med og produsert tre låter på artistene Jay Z og Beyonces album «Everything Is Love». Det er nominert i klassen Best Urban Contemporary Album. Ball er også med på Toni Braxtons album «Sex & Cigarettes». Det er nominert som Best R & B Album. Der var Fred Ball med på å produsere og skrive to låter.