Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Viser besatt Springsteen

Flere Bruce Springsteen-sanger fikk aldri plass på albumet hans. 30 år senere gis de ut på CD.

I 1978 ga Springsteen og bandet hans ut albumet «Darkness on the Edge of Town». Da hadde bandet egentlig spilt inn 70 sanger. Men bare ti av dem fikk plass på albumet.

En dokumentar-film følger med den nye CDen. Filmen ble spilt inn på den samme tiden. Publikum får se en nærmest besatt Springsteen som jakter på den rette lyden.
– Hver og en av oss har en historie og fortelle og den slipper vi ikke unna. Jeg var tvunget til å lytte til jeg fant min historie, men kunne ikke forklare det for bandet. Så de trodde så klart at jeg bare holdt på med å drive dem til vanvidd, fortalte Bruce Springsteen på en presse-konferanse i London nylig.

I 1975 ble bandet berømt med albumet «Born to Run». Springsteen merket presset.
– «Born to Run» ga meg et publikum. Det skremte meg, forteller Springsteen i filmen.
Han beskriver seg selv og bandet som «desperate».
– Dette var det eneste vi kunne, men vi lurte mye på hva vi holdt på med. Jeg kunne føle at vi var på sporet av noe og det holdt meg i gang, sier han.

LES MER HER: Solgte mest

1975-albumet handlet om å komme seg vekk. I 1978 var Springsteen tilbake i New Jersey igjen. Han var litt mer moden og villig til å gjøre kompromisser. Men han hadde noe holdninger som han ikke ville endre på.
– Jeg ville at vi skulle være et band som laget musikk som betydde noe. Vi skulle være et band som dokumenterte en tidsånd og hadde en samtale med publikum, sier han.

På «Darkness on the Edge of Town» ville Springsteen ha mer aggressiv lyd. Mange sanger passet ikke inn. 30 av dem gis nå ut sammen med dokumentar-filmen.
– Vi innså at vi lokker unge fans som ikke vet så mye om oss, forklarer Springsteen.

Men filmen er også en måte å vise hans egne barn hva han har drevet med.
– Som far er du omtrent like interessant som et møbel. Men det kommer en tid da de blir interessert i hva du driver med. Det er noe av grunnen, sier han.

Springsteen hevder fremdeles at det var de riktige sangene som kom med på albumet i 1978.
– Plata vi laget, var slik den skulle være. Men det er masse andre flotte sanger som jeg håper folk får et kick av, sier sangeren.