Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Viser fram sine nye jobber

Lørdag får folk se dronning Sonjas nye kunst-jobber. Utstillingen «Undring» åpner i Oslo.

Fra i dag (lørdag) kan folk få se dronning Sonjas nye verk på Kunstverket Galleri i Oslo. Utstillingen har fått navnet «Undring». Den varer fram til 27. september.

Dronningen har tatt utgangspunkt i egne fotografi. Verkene er laget ved Atelje Larsen i Helsingborg i Sverige og ved Universal Limited Art Edition i New York i USA.

Fotografiene ble endret og overført til en såkalt polymerplate. Deretter ble de jobbet med videre til dyptrykk. Resultatet kan minne om bilder fra en ukjent verden. I tillegg skal dronningen vise fram motiver som er risset direkte inn i plater av kobber.

Utstillingen åpner for vanlige folk lørdag klokka 14. Fram til da er den lukket, skriver nyhetsbyrået NTB.

Også tidligere i sommer åpnet dronninga egen utstilling. Den het «Bergtatt» og ble åpnet på Galleri Jennestad i Sortland i Nordland. I utstillingen var blant annet 38 keramiske fat i flere størrelser. Hun viste også fram grafiske jobber. Dette var hennes første utstilling i Nord-Norge.

- Disse grafiske trykkene gjør slik som kunsten ofte gjør. De gir oss et nytt syn på kjente ting. Dronningen har vært svært dyktig. Hun har talent, sa kunsthistorikeren Gunnar Danbolt under åpningen i Nord-Norge, ifølge nettavisa vol.no.