Kultur

Viser Kate toppløs

Prins William og hertuginne Kate er rasende på det franske ukebladet Closer. De vil prøve å få stoppet toppløs-bildene.

Det franske ukebladet Closer har tidligere sagt at de har bilder av Kate Middelton uten klær på overkroppen. De ville trykke bildene i neste nummer av bladet. Hoffet i Storbritannia kjempet mot at bildene skulle trykkes, men det hjalp ikke. Fredag handlet fire sider i bladet om prins William og Kate, som giftet seg i fjor.

LES MER HER: – Ja, det vil jeg

Flere av bildene skal vise Kate toppløs. Bildene ble tatt da William og Cathrine var på ferie hos Lord Lindley i Frankrike. Lindley er nevøen til dronning Elizabeth. Den britiske kanalen BBC sier at bildene er ekte, og at kongefamilien er rasende.

– De erkjenner at bildene er ekte og sier at paret er rasende. Paret mener det franske bladet har gått langt over grensen. De kan ikke tro at noen har tatt slike bilder og publisert dem, sier Peter Hunt, ifølge VG Nett.

Prins William og Kate er på en ni dager lang rundreise i Asia. Paret kom til Singapore tirsdag, og er nå i Malaysia.

Det britiske slottet har sendt ut en pressemelding. De sammenligner saken med måten prinsesse Diana ble behandlet på av pressen. Prinsesse Diana ble drept da bilen hun satt i krasjet. Det skjedde da de flyktet fra fotografer i Paris i Frankrike i 1997.

«Deres kongelige høyheter er fryktelig lei seg for at et fransk magasin har invadert deres privatliv på en grotesk og urettferdig måte. Dette minner om den verste oppførselen fra presse og fotografer i Dianas liv. Spesielt derfor er hertugen og hertuginnen opprørte», står det i pressemeldingen.

Også statsminister David Cameron har en mening om saken.

– Meningen her er at de har rett til privatliv, sier en talsmann for statsministeren, ifølge BBC.

Det er svært uvanlig at den britiske kongefamilien tar aviser eller fotografer til retten, skriver den britiske avisa The Telegraph. Men advokater jobber allerede med å se hvilke muligheter prins William og Kate har.

Saken kommer bare én måned etter at det dukket opp nakenbilder av prins Williams bror Harry. Nettstedet TMZ viste bilder av Harry på ferie i USA. Bildene er tatt på en fest, og 27-åringen var naken på flere av dem.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå