Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Viser sju norske filmer

Under filmfestivalen i Haugesund er det mange norske filmer på programmet. Blant dem er «Hodejegerne».

I neste uke begynner filmfestivalen i Haugesund i Rogaland. Nesten en femdel av filmene er norske.

– Vi setter stor pris på tilliten norsk filmbransje viser oss. De slipper hele syv norske langfilmer på festivalen, sier Gunnar Johan Løvvik til nettavisa aftenposten.no. Han er festival-direktør.

Morten Tyldums film «Hodejegerne» er laget fra Jo Nesbøs kriminal-roman. Der er det kjente skuespillere som Aksel Hennie og Nicolaj Coster-Waldau. Hovedpersonen i filmen arbeider med å finne rette personer til jobber. Men han lever et dyrt liv. Derfor stjeler han kunst for å få nok penger. Etter hvert går det galt. «Hodejegerne» er en av filmene som vises i Haugesund. Det gjør også Jannicke Systad Jacobsens film «Få meg på, for faen». Den har vunnet en internasjonal pris tidligere.

LES MER HER: Vant pris i USA

Andre filmer er Jens Liens «Sønner av Norge» og Anders Øvergaards debutfilm «Til siste hinder». Even Benestad og August Baugstø Hanssen har laget dokumentarfilm om kunstneren Pushwagner. Karoline Grindaker og Hilde K. Kjøs viser dokumentarfilmen «Sju Kammers Frontsøstrene». Joachim Triers «Oslo, 31. august» skal avslutte festivalen.

LES MER HER: Setter ny rekord

Filmfestivalen har et eget barneprogram. Der vises det også norsk film. De fleste filmene i Haugesund er likevel internasjonale. Det vises totalt 22 filmer fra 13 land i hoved-programmet.

Den norske filmfestivalen i Haugesund varer fra 17. til 26. august.