Kultur

Viste fram gullfilmen

Joachim Triers nye film er nominert til filmprisen Gullpalmen. Det var dempet glede fra folk som fikk se filmen for første gang.

En høflig applaus fra en full sal. Det var reaksjonen da filmen «Louder Than Bombs» ble vist under filmfestivalen i Cannes søndag kveld. Dette var den første pressevisningen av Joachim Triers nye film. Filmen er en av 19 filmer som kan vinne den gjeve filmprisen Gullpalmen.

VG s filmanmelder Jon Selås kaster en firer på terningen. Han mener at regissøren ikke bommer, men gaper over for mye.

Birger Vestmo i kanalen NRK P3s Filmpolitiet triller en femmer. Han beskriver filmen som «stille, vakker og poetisk om det usagte.»

Flere andre norske medier mener filmen ikke kommer til å vinne pris, men at den er ganske god. Utenlandske anmeldere er mer delte.

– Jeg likte den veldig godt. Jeg synes den hadde en interessant stemning hele veien gjennom. Og rolletolkningene var meget gode. Jeg likte spesielt Jesse Eisenberg og gutten som spiller Conrad var superb. Ja, jeg likte den virkelig, sa Martyn Palmer i The Sunday Times til avisa VG.

De store bransjebladene har fortsatt ikke kommet med sine anmeldelser. Men amerikanske The Wrap s anmelder Sasha Stone er begeistret. Hun mener at filmen aldri blir klam eller føles falsk, skriver nyhetsbyrået NTB.

Det var ellers full sal, ingen buing og høflig etter visningen av filmen. Det skjedde i Salle Debussy i Festivalpalasset i Cennes i Frankrike.

«Louder Than Bombs» er i sin helhet spilt inn i USA, i Brooklyn og på Manhattan i New York.

I «Louder Than Bombs» møter vi en far og hans to sønner. De sliter på hver sine måter flere år etter at moren i familien mistet livet i en bilulykke.

– Denne filmen handler om samhold og løsrivelse i en moderne familie. Og hvordan vi har behov for å være enkeltmennesker og samtidig bedømme hvem vi er i familien. Jeg har vært veldig opptatt av den følsomheten. Og hvordan de tilsynelatende små dramaene i en familie kan ha enorme ringvirkninger, har regissør Trier sagt til NTB om filmen.

En rekke kjente skuespillere er med. Blant dem er Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg og David Strathairn.

Filmen har premiere i Norge i oktober. Den er plukket ut til å delta i hovedkonkurransen under årets filmfestival.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå