Kultur

Vitser om massakre og flystyrt

I filmen «Ted 2» blir det tullet med angrepet på magasinet Charlie Hebdo og Germanwings-styrten.

Tragedier som nylig har skjedd blir til humor i filmen «Ted 2». Den har norgespremiere fredag. Regissør Seth MacFarlane vitser om Robin Williams' selvmord. Han vitser også om flystyrten i selskapet Germanwings og massakren i magasinet Charlie Hebdo.

Filmen er en oppfølger til «Ted». Den handler om en teddybjørn som kan snakke. Stemmen tilhører Seth MacFarlane. Flere andre kjente skuespillere også med. I den nye filmen er teddybjørnen blitt gift. Bestevennen John er blitt singel igjen. «Ted» og kona skal adoptere et barn.

MacFarlane sier at scenen der det blir vitset om tragediene, ble grundig vurdert. «Ted» og kompisen John drar på komiklubb. Der roper de ut forslag til hvilke temaer komikerne skal vitse om.

– Vi testet scenen foran publikum. Vi fikk folk til å le mye, sier MacFarlane.

Men han innrømmer at humoren var på grensen.

– Vi fleiper ikke med noen av de menneskene eller hendelsene. Tvert imot viser vi at dette er tragedier som ikke hører hjemme i en komiklubb, mener regissøren.

Noen anmeldere i Norge synes ikke filmen var noe morsom.

– «Ted 2» er en komedie som overhodet ikke er morsom, skriver Oslo bys anmelder. Hun mener filmen er full av dumme sexvitser.

Kanalen NRKs filmpoliti er litt mer positiv til filmen.

– Jeg lo nøyaktig 14 ganger, inkludert et par småfnis, og tørket en tåre under «Ted 2». Så filmen har absolutt sine øyeblikk! skriver anmelderen.

Men han kaller filmene skuffende middels.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå