Kultur

Watson i ny rolle

Animasjonsfilmen «Skjønnheten og udyret» skal bli actionfilm. Emma Watson skal spille Skjønnheten.

Emma Watson er kjent fra filmene om Harry Potter. Nå skal animasjonsfilmen «Skjønnheten og udyret» bli til actionfilm. Emma Watson har fått rollen som Skjønnheten Belle.

Bill Condon skal regissere filmen. Condon har regissert «The Twilight Saga: Breaking Dawn». Stephen Chbosky har skrevet manuset. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mange animasjonsfilmer fra Disney har blitt til vanlige actionfilmer i det siste. Filmene «Maleficent» og «Jungelboken» er eksempler på det.

Emma Watson skrev om rollen på Facebook-siden sin: «Endelig kan jeg si det til dere ... jeg skal spille Belle i Disneys nye live actionfilm «Skjønnheten og udyret»! Den var en så stor del av barndommen min, det føles nesten uvirkelig».

Mange er glade for at Emma har sagt ja til å spille Belle.

– Vakre prinsesse Emma Watson skal nå spille prinsesse. Fordi noen ganger er verden bare helt perfekt. Det skriver bladet Cosmopolitan.

Innspillingen av filmen vil starte i løpet av året.

«Skjønnheten og udyret» er blant de mest populære Disney-filmene.

Eventyret om skjønnheten og udyret er egentlig ganske mørkt og dystert. Animasjonsfilmen skulle egentlig også være slik. De gikk etter hvert bort fra den ideen og laget en lystig film. Det skriver nettsiden Side2.no.

Musikken i filmen ble en stor suksess da den hadde premiere i 1991. Tre av sangene ble nominert til Oscar. Tittelmelodien «Beauty and the Beast» fikk prisen. Komponist Alan Menken vant også Oscar for Beste filmmusikk. I tillegg var «Skjønnheten og udyret» den første animasjonsfilmen som ble nominert til Oscar for Beste film.

Emma Watson ble kjent i løpet av alle filmene om Harry Potter. Watson spilte rollen som Hermione Granger, eller Hermine Grang som hun heter på norsk. Watson var bare ni år gammel da hun fikk rollen. Den siste filmen om Harry Potter ble laget i 2011.

Emma Watson er også opptatt av veldedig arbeid. Hun har jobbet for at jenter skal få utdannelse. Watson har vært på besøk i Bangladesh og Zambia for å snakke om det. Watson har også blitt ambassadør for verdens-organisasjonen FN. Hun holdt tale på en stor konferanse. Der snakket hun om forskjeller mellom kvinner og menn. Hun sa at kvinner og menn burde ha de samme rettighetene. Watson besøkte Uruguay i september. Der snakket hun om at kvinner burde delta i politikken. Det skriver nettsiden wikipedia.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå