Kultur

Woodley skrev brev og fikk stjernerolle

Skuespiller Shailene Woodley skrev brev for å sikre seg en rolle i filmen «The Fault in Our Stars».

John Greens bok «The Fault in Our Stars» er populær i USA. Boka handler om en ung og forelsket jente med sykdommen kreft. Skuespiller Shailene Woodley var én av dem som ble fan av boka. Da det ble klart at regissør Josh Boone skal lage film av boka, satte Woodley i gang.

– Jeg leste manuskriptet for rundt to år siden. Så leste jeg boka et par ganger og ble forhekset av den, forteller Woodley til nyhetsbyrået NTB.

Hun kontaktet selskapet Twentieth Century Fox som produserer filmen. Woodley sa at hun ikke brydde seg om hva slags rolle hun fikk.

– Jeg sa at jeg vil bare være med i denne filmen på en eller annen måte. Det gjør ingenting om jeg må lage maten, sier 22-åringen.

Woodley slapp å lage maten. Men det tok en stund før hun fikk det slik hun egentlig ville. Da hun snakket med Twentieth Century Fox hadde de ikke funnet regissør til filmen.

– Straks de gjorde det, ville jeg sende e-post til personen. Men jeg følte at det ville være smartest å kontakte forfatteren først, sier Woodley.

Hun skrev til Green og fortalte hvor godt hun likte boka.

– Han svarte «Tusen takk, men det er ikke jeg som har ansvaret for å dele ut roller, sier hun.

Woodley kunne likevel snart juble. Hun fikk hovedrollen som Hazel i filmen. Den har premiere på norske kinoer fredag 13. juni. Filmen handler om Hazel og Gus. De to møtes i en gruppe til støtte for mennesker som er syke av kreft. Det fører til en historie om det morsomme, spennende og triste ved å være i live og forelsket.

Woodley ble først kjent da hun spilte i filmen «The Descendants» sammen med George Clooney. Hun har også hovedrollen i «Divergent». Nå håper hun at hun får prøve seg i en annen type film.

– Jeg ville elsket å få gjøre en komedie. Det har jeg ikke gjort ennå, sier Woodley.

Men hun kunne også ha tenkt seg en rolle i en romantisk komedie. Slike filmer kalles ofte romcom.

– Men det må være en god en, kanskje noe lignende filmen «Little Miss Sunshine». Ellers hadde det vært gøy om noen fikk til en romcom slik som de beste fra 1980-tallet og 1990-tallet. Noe lignende «Pretty Woman» eller «Notting Hill». Den slags filmer lages nesten ikke lenger. Jeg ville digget å få være med i et sånt prosjekt, sier hun.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå