Mening

Sammen i språket

Fellesskap er en viktig del av å lære et nytt språk.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Dijana Ribac fant fellesskap på språk-kafeer i Oslo. Slik fikk hun seg venner og lærte det norske språket. Hun mener selv det var veldig viktig. Les Dijanas historie i ukas papiravis.

Nettstedet vartoslo.no skriver om en flyktning fra Syria. Han ville bidra i det norske samfunnet. På tre år har han lært seg norsk og startet egen frisørsalong.

Dette er to gode eksempler. Men det betyr ikke at det er enkelt. Begge har jobbet hardt selv. Ribac sier at hun har blitt kjent med mennesker. Å føle seg hjemme et sted, handler om å ha venner rundt seg. Det å kunne dele små og store gleder med dem. Å hjelpe hverandre og føle seg nyttig. Det er mye lettere å gjøre dersom en kan snakke sammen.

Språk åpner dører. Felles fagspråk på arbeidsplassen er inkluderende. Du er en del av noe om du forstår samtalen på bussen.

Regjeringen krever bedre kunnskap i norsk språk fra folk som kommer til Norge. Det er et krav for å bli norsk statsborger. Det er også et krav i noen jobber. Det er et godt tiltak om det ikke oppleves som straff. Folk må ha lyst til å lære for å lykkes.

Mer fra Mening

Siste utgave

På forsiden nå