Mening

Idrett som motivasjon

Hverdagen og livet kan være annerledes for funksjonshemmede enn for alle andre. Da bli et fellesskap og mestring veldig viktig. Der spiller idretten en viktig rolle.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Det er ikke enkelt å mangle en arm eller et bein. En funksjonshemming kan være en stor utfordring, enten du er født slik eller blir funksjonshemmet fra skade eller sykdom.

Hverdagen og livet er annerledes enn for alle andre. Da kan fellesskap og mestring bli veldig viktig. Der spiller idretten en viktig rolle.

Idrett gir deg følelsen av å gjøre noe bra, enten alene eller sammen med andre. For å mestre må du trene. Både fysisk og psykisk helse blir ofte bedre med aktivitet. Det viser forskning.

Aida Dahlen og Pablo Jacobsen viste Klar Tale hva idrett betyr for dem. De heier på den nye satsingen for funksjonshemmede.

Prosjektet VI er viktig. Det vil være til enorm inspirasjon å få med flere unge funksjonshemmede i toppidretten. Men det er ikke bare slike utøvere Norge bør satse på.

Idrettslag over hele landet bør bruke prosjektet som læring og inspirasjon. Slik kan de få med funksjonshemmede der de bor. Det kan også være begynnelsen på en karriere i toppidretten.

Mer fra Mening

Siste utgave

På forsiden nå