Mening
Bildet viser regnbue-flagget i en parade i Wien.

Alle mennesker bør få elske den de vil

Det handler om kjærlighet. Alle mennesker bør ha frihet til å elske den de vil. Uansett kjønn. Derfor feirer vi Pride.

Trikken kjørte forbi fredag. Den var pyntet med regnbue-flagg. Vi feirer Pride denne måneden i store deler av verden. Pride er en hyllest til alle mennesker. Det spiller ingen rolle hvilket kjønn kjæresten har.

I noen land i verden er det strenge straffer for å være homofil eller lesbisk. Slik er det heldigvis ikke i Norge i 2019. Likevel er det ikke alle som godtar homofili. Derfor er Pride et utrolig viktig signal.

Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Festivalen Oslo Pride varer i ti dager. Lørdag er det parade.

Flere politikere og synlige personer i samfunnet blir med i paraden. De viser støtte til homofile og transpersoner i samfunnet. Statsminister Erna Solberg hyllet onsdag Pride med en egen mottakelse. Kronpinsparet besøkte fredag Oslo Pride Park.

Kjell Ingolf Ropstad er barne- og familieminister. Han leder også Kristelig Folkeparti. Men Ropstad skal ikke være med i paraden. Han er den første statsråden med denne jobben som ikke skal være med. Det skriver avisa VG.

Ropstad sier til avisa Vårt Land at han er uenig med dem som arrangerer paraden. Men at han er statsråd for alle barn og familier. Også dem som er skeive.

Kjærlighet handler om følelser. Ikke om den som føler er homofil, lesbisk eller liker begge kjønn. Kjærlighet handler også om menneskerettigheter og menneskeverd. Det er det aller viktigste. Derfor burde hele regjeringen vært med i paraden.

Det norske samfunnet skal ha plass til alle, uansett hvem du elsker. Happy Pride!

Mer fra Mening

Siste utgave

På forsiden nå