Mening

Ta vare på barna

Barn og voksne er sammen hjemme hver dag under korona-krisen. I de fleste hjem er det litt kaos, litt hjemmeskole, jobb og kjærlighet. Men mange barn har det vondt hjemme.

Vi gjør dette sammen, sier statsministeren. For de sårbare og eldre som kan dø av viruset korona. Men følgene er store og alvorlige for mange andre enn dem som kan dø eller blir syke.

Barn og voksne er sammen hjemme hver dag. I de fleste hjem er det litt kaos, litt hjemmeskole, jobb og kjærlighet. Men mange barn har det vondt hjemme. Noen følges opp dårlig. Andre opplever vold. Skolen og fritids-aktiviteter er stengt. Dermed har barna ingen fristeder mens korona-krisen pågår.

Nå blir det enda verre. Skolene blir stengt til i alle fall over påske. Trolig vil det ta lenger tid før alt er normalt igjen. Også barn i vanlige hjem merker isolasjonen. Det er hardt å bare treffe venner over en skjerm.

Vi må alle forsøke å hjelpe barna. Barnevern, helsetjeneste og skolen må forsøke å fange opp de som sliter mest. Klasse-kamerater kan få foreldre til å anstrenge seg litt ekstra. Sånn at barna i det minste kan ringe hverandre. Vi andre hjelper aller best til ved å følge tiltakene fra regjeringen:

Hold avstand, vask hendene. Host i albuekroken. Da blir færre smittet. Og tiden hjemme blir kortest mulig.

Mer fra Mening

Siste utgave

På forsiden nå