Mening
Bildet viser en katt som leker

Bruk og kast av dyr

Har du lyst på en katt? Husk at du da tar over ansvaret for et levende vesen.

Kattunger er så søte. De koser, leker og ser pene ut. Men plutselig er de blitt større. De krever mer. Dessuten skal du på ferie. Hva skjer med katten da?

Nesten ni av ti dyr som kommer til Dyrebeskyttelsen, er katter. De er forlatt, stengt ute hjemmefra eller blir levert inn. Mange er i svært dårlig form, sier Foreningen for omplassering av dyr til Klar Tale.

Vi skaffer oss kjæledyr av mange årsaker. Noen trenger selskap. Andre vil ha mosjon. Noen trenger en som skal passe på dem. Eller skaffer seg kjæledyr fordi de er vi mye hjemme, slik som i under korona-viruset.

Vi har en egen lov om å ta vare på dyrene i Norge. Den skal sørge for god dyrevelferd. Dyrene får gode liv hvis folk gjør det som står i loven. Det er det mange som ikke gjør.

Skaffer du deg dyr, har du ansvar for et levende vesen. Akkurat som et lite barn. Er du ikke klar for det? Da bør du ikke ha dyr.

Dyr er ikke noe vi kan bruke og kaste. Så neste gang du blir sjarmert av en kosete kattunge, så tenkt deg om minst to ganger. Etter få måneder er katten kanskje ikke like søt lenger.

Mer fra Mening

På forsiden nå