Mening

Trumps korona-spill

Viruset korona gjør ikke forskjell på folk. Også USAs president Donald Trump ble smittet. Men han bruker korona til å vinne flere velgere.

Viruset korona gjør ikke forskjell på folk. Til slutt ble også USAs president Donald Trump smittet.

Først lurte alle på om han ville overleve. Så hvilken behandling han skulle få. Og til slutt hvordan han ville reagere på å få den alvorlige sykdommen.
– Ikke være redd for covid. Ikke la det dominere livet ditt, skrev Trump på Twitter mandag. Før han dro hjem til Det hvite hus for behandling der.

Hva er forskjellen mellom en president i USA som får korona og vanlige folk? USAs president ble fløyet til sykehus. Han fikk også typer medisin som andre ikke får.

Amerikanere flest vil aldri få slik behandling. Svært mange har ikke helseforsikring. Det er nødvendig for å få hjelp på sykehus. Bare her er forskjellene enorme.

Trumps får covid-19 til å virke ufarlig. Det er en hån mot dem som har mistet sine av viruset. Så langt har nesten 215.000 mennesker i USA dødd av korona. Over 7,6 millioner i USA er smittet. Det får enorme følger. Særlig for gruppene som sliter mest fra før.

For Trump er det avgjørende å komme seg igjen. Om få uker er det valg på ny president. Trumps strategi er å vise styrke for å kapre velgere. Det er fortsatt usikkert om han vinner den kampen.

Mer fra Mening

På forsiden nå