Mening

En annerledes jul

Har du husket karantene, meterstokk og håndsprit?

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Jula er en tid for forventning. Det er en tid for glede. For å spise god mat og gi bort gaver. En tid hvor barna har sommerfugler i magen av spenning på julaften før pakkene kan åpnes. En tid for å dele fine dager sammen med de nærmeste: familie eller venner.

Men korona-viruset får enorme følger. Du må følge regler fra myndighetene og byen du bor i. Du får ikke ha flere enn ti gjester. Feiringen får bare skje to ganger. Og selvsagt må du holde «minst en meter» mellom gjestene.


Bor du eller familien i utlandet, må du legge inn karantene før juleselskapet. Hvis du har tid, råd og ferie nok til å bo på karantene-hotell.

I praksis blir det for mange helt umulig å feire jul sammen med familien. Klar Tale forteller om en mor som kanskje ikke får feiret med sønnen sin. Om barn som ikke har sett besteforeldrene i Spania på et år. Og om dem som har mistet tilbudet om en felles feiring, og er ensomme eller alene.

Korona-julen setter oss virkelig på prøve. Men alternativet er så mye verre. Fordi viruset er dødelig for eldre og sårbare i samfunnet vårt.

Hvis du kan og tør invitere til feiring. Så bør håndsprit og meterstokk stå på handlelista sammen med ribbe og pinnekjøtt.
Korona-jula 2020 blir helt annerledes. Men det blir fortsatt jul.

Mer fra Mening

Siste utgave

På forsiden nå