Mening
Bildet viser Siv Jensen på en pressekonferanse torsdag.

Det er en tid for alt

Siv Jensen bytter ut ledelsen i Fremskrittspartiet med familien og en hvalp. Det kan gi partiet en ny start.

Siv Jensen vil ikke lenger være Frp-Siv. Hun vil være mer tante-Siv og bare Siv. Derfor gir hun seg som leder for Fremskrittspartiet (Frp). Hun trekker seg som leder for partiet hun har ledet i 15 år. Tatt med i regjering og trukket ut igjen. Hun slutter, til tross for dårlige meningsmålinger og et stortingsvalg som kommer. Jensen mener hun har gitt og ofret nok.

Jensen sa selv at hun hadde tenkt seg om flere ganger. Det er kanskje ikke så underlig. Det må gjøre vondt å forlate noe som du har lagt all din tid og sjel ned i, i årevis. Der du har blitt ansiktet utad. Uansett hva andre i partiet gjør.

For tre uker siden observerte jeg Frp-lederen som tante-Siv. I foajeen på et hotell på Norefjell satt hun sammen med familien. Med ryggen til, kanskje så færrest mulig skulle se hvem hun var. Dager før hadde Frp sammen med opposisjonen presset gjennom åpningen av skjenking igjen. Jensen og følget hennes slappet av med mat og drikke til maten. Men alkoholen var åpenbart ikke det viktigste for Jensen. Det var nevøen. Smil, glede og oppmerksomhet. Det var umulig å ikke glede seg over den hyggelige stunden som de delte der. Med bakgrunn i dette er det lettere å forstå Jensens valg.

Frp har hatt en tydelig og markant leder med Jensen som leder. Å gi seg allerede nå i 2021, er et tydelig strategisk valg. Jensen gir bort ansvaret når partiet virkelig trenger ledelse. Partiet sliter på meningsmålingene. Frp er blitt en grå skygge. Partiet må tre tydeligere fram igjen. Det må til for å lokke velgerne tilbake. Et lederbytte kan være nøkkelen for å få det til.

Jensen pekte selv ut partiets neste leder. Hun mener Sylvi Listhaug bør overta. Ketil Solvik Olsen som nestleder skal skape balanse. De to vil kunne legge en ny kurs for Fremskrittspartiet. Om den blir bra nok, vil vi få vite etter valget. Det som er sikkert, er at de to nok vil klare å gjøre partiet synlig igjen.

Et uttrykk sier: Det er en tid for alt. Sånn er det også for Siv Jensen. Hun bytter ut ansvaret i politikken med en annen rolle: Familien. Både de på to bein, og hvalpen med fire bein.

Morna, Jensen.

Mer fra Mening

På forsiden nå