Mening

Påskeferie i sosiale medier

Koser du deg i påsken? Du trenger ikke vise fram alt du gjør. Det er lov til å ta påskeferie fra sosiale medier.

Påsken er en religiøs høytid. Påsken er også tid for ferie. Men på sosiale medier handler påsken mest om hva vi gjør og spiser. Mange er allerede i gang med å vise fram det beste fra fridagene.

Hvor stort påskeegg har du fått? Hva er det beste påskegodtet? Og hvor er det billigst?

Skal du spise påskelam til middag? Eller blir det noe annet godt? Hvor mange egg klarer vi i Norge å spise i løpet av ei knapp uke? Bildene fra gode middager og nydelig dekkede bord, fyller allerede mange kontoer på Instagram.

Påsken kan noen ganger minne om en eneste stor spisefest. Og etter påske kommer alle tipsene. Slik kan du bli kvitt de ekstra påske-kiloene. Da er det sommerkroppen som gjelder. Og selvsagt må vi vise fram hvordan vi får den.

Det varme været og pandemien har fått mange til å starte badesesongen. På Østlandet hopper og plasker folk i sjøen. Med 16 grader i lufta, frister det kanskje med 4 grader i vannet? Det er glede og smil finnes på de fleste badebildene.

For hyttefolket er det snø, skibakker og løyper som er viktig. Ta med blå himmel og sol, så blir det en ekstra fin opplevelse. Bildene må selvsagt deles på Snapchat. Eller på Facebook. Noen drister seg kanskje til å sende en bildemelding til familien hjemme.

Men du trenger faktisk ikke fortelle alle om hvilken sjokolade du har i skapet. Eller om du kastet klærne og testet ut den iskalde sjøen før 1. april. Eller hvordan det så ut da du sto på toppen av en fjelltopp.

Det er lov å sitte helt stille i sola med en kaffekopp, og bare nyte. Uten å ta bilde av stunden. Glemme korona-pandemien og alt den fører med seg. Hodet vårt trenger også litt fri.

Samtidig er det hyggelig å dele de gode opplevelsene. De som er helt motsatt av hverdagene våre. Hverdagene som fortsatt er preget av strenge regler og et stengt Norge. Mange hadde kanskje planlagt å dele påsken med andre. Men så satte koronaen en stopper for det. Da er det ekstra fint å dele.

Her viser en opptelling bilder fra mange hyggelige situasjoner i påsken allerede. Minus bading. Bildene er minner over korona-påsken 2021. Og en viktig påminnelse at det heldigvis er mulig å ha det hyggelig, tross alt som skjer rundt oss.

Fortsatt god påske!

Mer fra Mening

På forsiden nå