Mening

Vi drømmer om å reise igjen

Vi husker følelsen av å ligge på en strand i varmen, under palmene. Inntil videre må vi klare oss med minnene.

Det er bare å lukke øynene. Se for deg timene i et trangt flysete. Kjenn varmen som slår imot deg når du går ut av flyet. Luftig sommertøy istedenfor boblejakka hjemme. Lunket vann å svømme i når du tar en dukkert i havet.

Sånn kan det føles å reise på ferie til et varmt land. Men også i første halvdel av 2021 må du klare deg med minner. Korona-pandemien er fortsatt her. Det har mye å si for hvordan vi i Norge kan bevege oss.

Norge har fortsatt svært strenge regler for å reise inn i landet og for å reise ut. I påsken advarte myndighetene mot unødvendige reiser. Til sommeren kan det kanskje bli noe bedre. Da har flere fått vaksine. De får kanskje dra dit de ønsker seg. For oss andre venter ferie i Norge – igjen.

Å reise til utlandet er for mange mye mer enn ferie. Koronaen har splittet familier og kjærester. Å endelig kunne besøke besteforeldre må være en fantastisk glede. Trolig vil familien til Asanza og Osa endelig møtes igjen snart. De drar uansett.

Inntil videre må de fleste av oss klare oss med minner og drømmer. Husker du følelsen av sola som varmer og palmene på stranda? En gang skal vi ligge der igjen.

Mer fra Mening

På forsiden nå