Mening
Bildet viser kortesjen med de kongelige på Karl Johans gate i Oslo i 2020.

Trygg feiring av 17.mai

Vi gjør fortsatt alt vi kan for å holde korona-viruset borte. Derfor blir feiringen av nasjonaldagen annerledes, også i år.

17. mai feirer vi igjen at Norge fikk sin egen grunnlov. Men også i år blir feiringen annerledes enn normalt. Korona-viruset er fortsatt her. Da får vi igjen også strenge regler for hva vi kan og ikke kan gjøre.


Du får fortsatt kun ha få gjester. Det er like regler for hele landet. Korpsene får spille. Men barnetogene er avlyst.
Det føles litt som om vi har opplevd dette før. Forskjellen nå er at vi vet mer om viruset enn i 2020. Dermed er det av fornuft, ikke frykt, at vi følger reglene. Vi vet at det nytter. Vi vet at færre og færre blir syke med korona. Heldigvis.

Abid Q. Raja er kulturminister. Han sa nylig at det sterkest øyeblikket på 17. mai i fjor, var da hele Norge sang nasjonalsangen samtidig. Klar Tale skriver denne uka om historien til «Ja, vi elsker». Kanskje kan du lære noen ekstra strofer til årets feiring?

For vi har heldigvis fortsatt mye å feire. Vi har frie valg og demokrati. Vi har et godt helsevesen. Vi har god økonomi i Norge og gode kontakter. Over 2 millioner mennesker her i landet er hittil vaksinert mot korona. Snart åpner Norge enda mer. Det kan vi rope hurra for.

Gratulerer med dagen!

Mer fra Mening

Siste utgave

På forsiden nå