Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Å velge bort et liv

Det er ikke lett å velge abort. Kvinner må selv få lov til å ta det vanskelige valget.

Kristelig Folkeparti (KrF) vil forsøke å bli med i dagens regjering. Regjeringen lokker dem med å endre loven om abort, en viktig sak for KrF. Dermed kan det bli ulovlig å fjerne en tvilling eller et foster med alvorlig sykdom eller Downs syndrom. Familier får ikke velge.

Å velge abort vil alltid være en ekstremt vanskelig beslutning. Det er forbundet med skam og dårlig samvittighet. I dag gir norsk lov kvinnen rett til å ta valget alene fram til uke 12 i svangerskapet. Etter dette kan de få saken sin vurdert av en nemnd. Det er mange ulike grunner til at kvinnene velger abort.

Det er tøft å ta vare på barna som er annerledes. Foreldrene må kjempe for å få det barnet har krav på. De blir slitne og det påvirker hele familien. Det kan være skremmende å skulle starte på et liv med et barn med alvorlig sykdom eller store utfordringer.

Regjeringen må slutte å bruke abortloven som en politisk byttehandel. Kvinner må fortsatt kunne ta valget selv. Statsminister Erna Solberg burde isteden gjøre det trygt å få et annerledes barn. Da blir det kanskje også enklere for kvinnen å ta en sjanse.

Emneord

mening