Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Biden må vinne folkets tillit

USAs nye president får en utfordrende jobb. Joe Biden må få landet til å bli ett igjen. Han er allerede godt i gang.

USAs nye president får en utfordrende jobb. Joe Biden må få landet til å bli ett igjen. USA er splittet i to politisk. Situasjonen ble verre med Donald Trump som president.


I fire år har Trump snakket til folket. Han har løyet. Han har gjort Amerika stort og flott igjen, ifølge ham selv. Han avlyste avtaler om handel og meldte USA ut av avtalen om klima. Mens hele verden slet med koronaviruset, trakk han USA ut av Verdens helseorganisasjon, WHO.


Velgerne i USA fikk til slutt nok. Joe Biden vant valget. Han skal vise amerikanerne en
ny vei videre. Men den kan bli humpete. Trump har ødelagt tilliten mellom president og velgerne.


Men Biden får hjelp fra Trumps store feil. Trump oppfordret sine fans til å storme USAs nasjonal-forsamling. Da tråkket han over en grense. Nå tar folk fra partiet Republikanere avstand fra sin tidligere president. Demokratiet er viktigst, også for dem.

– Demokratiet er viktig. Demokratiet har seiret, sa Biden i talen sin onsdag. Det var hans første tale i den nye jobben.


Joe Biden har mye han må bevise. Økonomien i USA er elendig. Situasjonen med korona-smitte blir verre. USA sliter også med rasisme og holdninger til hverandre. Men Biden inviterer folket i USA til å gjøre jobben sammen med ham. Det er en svært god start.

Biden har også har verden i ryggen. Alle tjener på et samlet og forandret USA. Vi slipper å holde pusten i frykt for hva det neste presidenten finner på. På under et døgn har han staket ut en ny politisk kurs for landet. Det lover godt for de neste fire årene.