Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Det er viktig å snakke åpent med ungdom

Sex, spørsmål om kropp og ting vi sliter med. Det er noen av temaene som ungdom er opptatt av. Derfor er det bra at hele Norges «Helsesista» vil dele tankene sine om dette med alle. Det skjer på TV, ikke bare i sosiale medier. 

Et TV-program kan nå flere voksne. Det kan være positivt på flere måter. Ungdommene Klar Tale møtte, sier de trenger at foreldrene forstår dem bedre. Hvis mødre og fedre vet mer om hvordan noe er, kan de også hjelpe på en bedre måte.

Det er åpenbart nødvendig. Historier ungdommene forteller, bør få oss til å våkne. Ungdommer opplever seksuelt press. Det skjer før og under russefeiringen. Det er vanskelig å stå imot og enda vanskeligere å varsle om. 

Derfor er åpenhet så viktig. Å snakke sammen kan løse mange problemer. Foreldre og unge som snakker, kan komme nærmere hverandre. Det blir lettere for unge å si at de sliter. De kan få støtte om de trenger det.

Det kan gi unge større trygghet i alle valg de tar. Det blir lettere å si nei til sex for å rulle med russen. Eller å oppsøke profesjonell hjelp hvis de sliter med tunge tanker.

Emneord

mening