Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Det er viktig å være sammen

Fellesskap er viktig.

Trives du best med nesa i telefonen, alene? Eller sitter du ved data-skjermen og spiller sammen med andre? Hver dag bruker godt over halvparten av norske ungdommer minst tre timer foran skjermen. Det er tid som kunne vært brukt på annen måte.

Noen kan bli mer ensomme hvis de bruker mye tid alene med skjermen. Det kan like fullt være en redning for dem som ikke har noe å fylle dagene med. Men skjermen kan også skape et hinder for å ha kontakt med andre mennesker, ansikt til ansikt.

Når vi er fysisk sammen med andre, er det lettere å bli sett. I et fellesskap gjør folk ting sammen. Det gir minner som varer. Vi lærer av hverandre og utvikler oss. Det gir også følelsen av mestring, som er viktig for å tro på seg selv.

Klar Tale skriver denne uka om Ella og Daniel. De har fått tilbake selvfølelsen og satt seg mål med livet. Nettopp det er målet med prosjektet Windjammer: å gi unge motivasjon gjennom å jobbe sammen på ei seilskute. 

Det bør bli flere prosjekter som Windjammer. Unge trenger å være en del av noe for å finne ut av hva de vil. Vanlig skole passer ikke for alle. Men vi trenger at alle finner sin plass i samfunnet.

Emneord

mening