Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Det usynlige fengselet virker

Vi har fulgt råd mot smitte i fem uker. Færre blir alvorlig syke. Men det kan endre seg fort.

Onsdag er 127.000 mennesker døde av korona-viruset i verden. Hver time dør det noen. Det er vanskelig å se når marerittet kan ta slutt.

I fem uker har vi levd helt annerledes her i Norge. 12. mars stengte skoler og arbeidsplasser. Vi ble hjemme. Noen er i karantene eller i isolasjon. Begrensningen er som et slags usynlig fengsel. Hensikten er å stoppe viruset korona.

Den første uka var det vanskelig. Så ble vi klar over alvoret. Men tiltakene virker. Få er smittet i Norge sammenlignet med andre land. Tirsdag var 139 mennesker døde her.

Følgene ble fryktelige der tiltakene startet for sent. I New York i USA brukes parkene til ekstra sykehus. I Ecuador legges døde mennesker i gatene fram til de blir hentet. Verden venter på virkningen når viruset spres i land i Afrika. Mange flere vil dø.

Neste uke åpner barnehagene i Norge igjen. Skolene følger etter. Det er svært viktig for barna og for å få samfunnet i gang igjen. Men endringene kan gjøre at flere blir smittet. Derfor må vi andre ikke slappe av. Vi må være tålmodige. Vi får friheten tilbake. Vi vet bare ikke når det blir.