Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Finnes det lyspunkter i sikte?

Måneder på måneder med strenge korona-regler preger oss alle. Vi lengter til kontorpult og trengsel. Statsminister, vi trenger et mål i sikte.

Mutert korona-virus som spretter fram rundt omkring i Norge. Strenge tiltak som varer og varer. Vi har knapt kontakt med folk, både familie og venner. Norge får færre doser vaksiner enn planlagt. Dermed tar det tid før alle blir vaksinert. Er alt bare dystert?

Oslo har levd med svært strenge tiltak siden november. Etter jul ble det enda strengere. Månedene går. Situasjonen med korona-viruset endrer seg lite. Smitten synker flere steder. Men det endrede viruset ødelegger. Myndighetene famler i hvordan de skal håndtere situasjonen. Er det derfor de strenge tiltakene fortsetter måned etter måned?

Vi i Norge er svært lojale til det myndighetene bestemmer. Vi har høy tillit til beslutninger som tas. Derfor er det viktig at reglene står i forhold til trusselen. Det må være mulig å slippe opp når tallene på smitten minker. Og det bør skje snart.

Vi nordmenn trenger noe å se fram til. Vi trenger forutsigbarhet. Næringslivet må vite hvordan de skal drive framover. Da vet de også hvor mange de har jobb til. Og om de kan fortsette driften på et mindre eller større behov enn før.

Folket på hjemmekontor trenger signaler om når de kan dra tilbake på jobb. Savnet av kolleger og arbeidsplass merkes også godt over tid. Til og med trengsel på trikk og bane blir et savn. Avstanden til alle mennesker er stor.

Statsminister Erna Solberg har vært tydelig i et budskap: Smitten må ned for å slippe opp. Nå er det på tide å si mer om når tiltakene følger etter. Alle vet at viruset er uforutsigbart. Det bør likevel være mulig å si noe om hvor lenge dette skal vare.

For nå trenger vi lyspunkter. Sola og våren som kommer, er ikke nok. Hører du, Erna Solberg?