Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flyktningene blir ikke borte

En far og hans lille datter lå druknet i elva Rio Grande. De var flyktninger fra El Salvador, med håp om et bedre liv. Bildet av dem gjorde inntrykk på mange. Men historien deres er langt fra unik. 

Millioner av mennesker er på flukt. Det skriver vi om i ukas avis.

De flykter fra krig og konflikt. De flykter fra nød og mangel på mat. De flykter fordi de tror de kan få det bedre andre steder. De flykter fordi de ikke har noe annet valg. 

I dag er det å være på flukt nærmest blitt kriminelt. Land gjør alt de kan for å holde flyktingene borte. Gjerder mellom grensene. Straff for dem som hjelper flyktningene. En kvinnelig kaptein måtte i retten fordi hun reddet desperate folk på Middelhavet. 

Det står om livet og en ny framtid for dem som flykter. Vi hører få av disse historiene. Men i fjor var 70,8 millioner mennesker på flukt fra sine hjem. Det var dobbelt så mange som for 20 år siden.

Vi kan ikke lukke øynene for dette. Hva om det hadde vært deg? Vi kan begynne med å kjenne på den følelsen. Det å bry seg kan bidra til endring. Det kan få mennesker med makt til å handle.

Emneord

mening