Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

For tidlig å glede seg

Det er mindre smitte. De minste barna har begynt på skolen igjen. Men en vaksine mot korona-viruset kan være ett år unna.

Skolene åpner for de yngste. Vi får klippe oss igjen. Fritids-aktiviteter får også starte opp i små grupper. Om rådene for å unngå smitte holdes. Og endelig har folk fått dra på hytta.


Smilene er store og latteren høy fra barn som får treffe andre igjen. Voksne folk isolerer seg mindre. Det er som en dør til en normal verden er åpnet igjen.


Et åpnere samfunn gjør at vi slapper litt mer av. Hverdagene er langt fra vanlige. Men de ligner normalen. Det er lettere å leve med enn strenge tiltak for å hindre smitte.


Tallene på korona-smittede holder seg lavt, sier myndighetene. Men fortsatt dør folk av korona i Norge. Dem vil det bli flere av. Viruset blir ikke borte.


En vaksine er det eneste som hjelper. Den er trolig minst ett år unna. Om forskerne lykkes med jobben de gjør.


Derfor er det for tidlig å juble. Vi kan ikke slurve med reglene for å hindre smitte. Men det er lov å glede seg litt over framskrittene vi gjør sammen. Over det som er blitt lov igjen. Og de gode, helt vanlige dagene som kommer. Forhåpentligvis blir det i 2020.