Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Historier og prat er ikke nok

Det hjelper ikke å bare snakke. Noe må også skje.

Fem mennesker delte sin historie i avisa «Min stemme». Likestillings-minister Trine Skei Grande blir rørt. Men det er ikke nok. 

Mye må endres i samfunnet om alle skal få bidra slik de vil. Eller få det de har rett på. Det fortalte også organisasjonene som Klar Tale snakket med

Det er vanskelig å finne sin plass i arbeidslivet. Mange må også kjempe for å få det de har rett på. Folk tror de er annerledes enn de er. Og politikerne følger ikke opp med tilbud til dem med funksjons-nedsettelser.

Grande kom med løfter om endring. Hun sa at regjeringen skulle tvinge myndighetene til å inkludere mer. Vi er spente på hvordan det skal gjøres. Å søke jobb er jo en slags konkurranse. Skal politikerne styre hvem som får jobbene til slutt?

Likestillings-ministeren vil også at skolene skal bli bedre. Hun sa at folk ikke skal gå gjennom den norske skolen uten å kunne lese og skrive. De må lære nok til å klare seg.

Jeg håper Grande og hennes regjering har verktøy og penger nok til å få til det. Oppfølging og mange, gode nok lærere i skolen handler også om penger. Det hjelper ikke å love.

Les alle sakene fra avisa Min stemme på nett

Emneord

mening