Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hurra for 17. mai!

Søndag feirer vi demokrati og nasjonen Norge. Ta på bunad eller annet pentøy. Heis flagget og rop hurra! Vi feirer en annerledes 17. mai.

Søndag er det 17. mai, Norges nasjonaldag. Da feirer vi grunnloven. Vi feirer demokratiet. Og vi feirer nasjonen Norge. Vi feirer at vi er et folk i et land som står sammen, også når det er harde prøvelser som korona.


Vi har feiret nasjonaldagen siden grunnloven kom i 1814. Feiringen var forbudt da Norge var i union med Sverige og under andre verdenskrig. Men nordmenn feiret likevel, enten i skjul eller på annet vis.


Siden 1870 har barna gått i tog på 17. mai. I år blir 17. mai helt annerledes enn det vi er vant til. Korpsene vil spille i gatene. Men barna får ikke lov til å gå i tog bak dem.


Vi må bli hjemme og håpe at korpsene passerer der vi står. Eller vi kan se, lytte og følge med digitalt. Mye strømmes på internett eller på TV. For det blir både taler og sang selv om vi ikke kan møtes mange sammen.


Klar Tale deler denne uka tips for feiring hjemme. Vi oppfordrer alle til å ta på bunad eller annet pentøy. Få med familien på aktivitet. Heis flagget og rop hurra!


Klokka 13 synger vi nasjonalsangen sammen i finstasen. For det er fortsatt 17. mai.


Gratulerer med dagen!