Klar mening

– Livet er tøft, og du må være tøffere

Vi trenger fem viktige egenskaper som en guide for å overleve. Og vi trenger kraften fra hver av disse egenskapene for å lede oss til dit vi ønsker.

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Da jeg kom til Norge i fjor, bidro kulden til å skape den store tristheten som fikk meg til å forstå at jeg er helt alene.

Selv om jeg har mannen min til å hjelpe meg (jeg er gift med en nordmann) strever jeg med mine dag-til-dag-aktiviteter. Jeg føler det fortsatt er så mye å lære.

Jeg har akseptert virkeligheten om at dette er mitt andre hjem, et hjem borte fra hjemmet, og at størrelse betyr noe.

Størrelse er viktig! Ikke få noen skitne tanker.

Jeg mener vi må tenke stort, og at vi trenger fem viktige egenskaper som en guide for å overleve. Og vi trenger kraften fra hver av disse egenskapene for å lede oss til dit vi ønsker:

1. Tålmodighet: Jeg kom hit som utlending. Ingenting virker perfekt, og jeg sliter hver dag.

Været, språket, maten – nesten alt er nytt for meg. Det er som å våkne opp i en helt annen dimensjon. Hvis du er innvandrer, er jeg ganske sikker på at du føler det på samme måte.

Vi må være veldig tålmodige med oss selv og det som skjer.

Se for deg en sommerfugl som nylig har klekket ut fra kokongen sin. Det er som å skrive på en ny, ren tavle.

Vær snill mot deg selv og ha tålmodighet til å forstå at læring og tilpasning tar tid. Vi har alle vår egen og unike utviklingsfase.

Vi bør slutte å bekymre oss siden hver av oss lærer på forskjellige måter. Tålmodighet er et talent, Vi lengter alltid etter «å høre til», men jeg håper vi ikke mister identiteten vår i prosessen.

2. Forståelse: Det er øyeblikk hvor vi føler for å gi opp. Det er blandede følelser av ensomhet, lengsel etter å dra hjem, eller bli her og kjempe for å overleve.

Vi roer nervene våre med å forstå og akseptere virkeligheten.

Vi er sannsynligvis fanget i alvorlige øyeblikk. Vi sammenligner livene våre før og etter hvor vi kommer fra, og hvor vi er på vei nå. Husk dette: hvis vi virkelig forstår grunnen til at vi er her, så vil vi ha flere grunner til å bli, og finne tusenvis av måter å overleve på, jeg mener ikke bare overleve, men også trives.

3. En ekstrem mengde ydmykhet: Livet er tøft, og du må være tøffere. Hjemme er komfortsonen vår, men nå er vi midt i å utforske vårt potensial.

De sier: «Det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere». Å ha en ekstrem mengde ydmykhet vil garantert gi oss mot til å kjempe imot våre usikkerheter.

Å være ydmyk nok til å vite hvem vi er og hva vi kan og ikke kan, er det første skrittet mot å oppfylle det vi har bestemt oss for å bli. Å være ydmyk nok til å akseptere at vi er her for en grunn, og at denne grunnen vil holde vår ild med lidenskap brennende for å fortsette og bevege oss videre, og være klar for hva livet bringer oss her i Norge.

4. En stor nysgjerrighet: Stopp, se, lytt og lær. Norsk er et svært utfordrende språk å lære, men å lære norsk gjør livet lettere. Ikke vær redd for å stille spørsmål.

Jeg er heldig som har muligheten til å delta på norskkurs gratis, og er evig takknemlig for det. Se filmer med norsk tekst, bruk Duolingo eller Memrise eller andre apper for å hjelpe deg til å lære norsk. Vær åpen for endringer. Spør og lær. Ikke slutt å lære.

5. En uendelig utholdenhet: La aldri vanskeligheter stoppe deg fra å få det du ønsker. Ta det som en utfordring. En uendelig utholdenhet vil føre oss dit vi skal.

Gi aldri opp! Husk alltid å beholde det brennende ønske om å vokse, uansett hva som skjer. Babyskritt. Livet er aldri lett her i midnattssolens land. Et annet språk, et vær som du ikke er vant til og annen type mat. Langt hjemmefra føler vi oss svake og hjelpeløse. Nesten ingen venner og kjente fjes som vi er vant til.

Kommer ikke suksess av å ikke gi opp? Tenk på hvordan sverd lages. De kastet inn i ilden for å skape de fineste, mest bøyelige, men likevel sterkeste sverdene noensinne. Vær som sverdet. Til tross for den ekstreme varmen, fortsett å streve.

Det vil alltid være utfordringer. Spørsmålet er hvor langt er du villig til å holde ut? Jeg vet det er vanskelig, men tro meg, dette er bare begynnelsen. Det kommer mer. Klarer du utfordringen?

Og hvis du noen gang finner deg selv fortapt i oversettelser er du ikke alene.

Det bor nesten 1,5 millioner innvandrere i Norge, inkludert meg og deg.

Utrolige 1,5 millioner mennesker med ulik bakgrunn og etnisitet, vi står alle overfor en rekke utfordringer dag for dag. Alle er vi på jakt etter en livline for å utforske dette territoriet vi kaller » det andre hjem» – landet for «hygge og fjorder» og «brød og brunost».

Mitt inderlige håp er at vi en dag vil se det store bildet, og til slutt overvinner kampene våre for å leve ut de store drømmene våre.

Siste utgave

På forsiden nå