Leder

Sommertid og håp om magi

Norge åpner opp. Korona-smitten synker og vi kan snart reise utenlands. Dette blir litt av en sommer!

Det er sommertid. Også denne sommeren blir annerledes. Fortsatt preger korona-viruset ulike land i verden. Smitte-situasjonen varierer. Men færre blir syke med korona i Europa i år enn i fjor. Vi er på vei ut av korona-pandemien.

Mange land har vært uten turister og vært stengt ned. Nå ønsker de turister velkommen tilbake. Vi har fått vaksine-pass som gir mulighet for å reise ut av Norge. Nordmenn fikk plutselig lov til å ta en tur over grensa til Sverige. Køene ble timelange. Fra 5. juli mener regjeringen du trygt kan reise til land i Europa igjen.

Strenge tiltak og vaksine har hjulpet oss så langt. Det er årsaken til at vi i Norge får stadig mer av friheten tilbake. Nå får vi både sommerferie og snart hverdagen tilbake.

Vi trenger oss sammen på flyplassen igjen. Vi får stå i kø i tax-freebutikken som til korona-test på Oslo lufthavn. Og vi kan snart ta oss en liten fest uten å telle hvor mange vi er.

Mens vi venter på full frihet, er det bare å slenge seg ned i en solstol. Nyte den norske sommeren. Gå på en fjelltopp. Eller fiske krabber på stranda. Som bare ferie i Norge kan være.

Som Postgirobygget skriver i sangen «Idyll»: Det var sjø og magi. Og det var kjærlighet. Kanskje får vi litt av begge deler.

God sommer!


Mer fra Leder

På forsiden nå