Leder
Bildet viser Karoline Bjerkeli Grøvdal som løper på Bislett stadion i Oslo

Kan bli Norges beste sommer-OL

Intens trening i flere år gir et stort håp. Norge har bedre sjanse på medaljer enn noensinne.

Friske bein. Sterke armer. Gode forberedelser og ekstreme talenter. Det er viktige forutsetninger for å vinne medaljer i De olympiske leker. Spesielt på sommeren.

Tradisjonelt sett vinner Norge mange medaljer i vinter-OL. Det er ikke uten grunn. Mange færre mennesker driver med idretter som langrenn og skiskyting. Typiske sommer-idretter er vanligere i flere og varmere deler av verden. Der bor det også flere folk. Da er sjansen større for at folk fra andre land enn Norge gjør det bedre i konkurransene.

OL er i Japan. De er de første lekene der Norge har gode muligheter på å ta medalje. Norge reiser med et team av gode utøvere. Du kan se lista over de beste i denne utgaven av Klar Tale. Blant dem er to av brødrene Ingebrigtsen, som har fått opp farten på lengre løpedistanser. Jakob Ingebrigtsen satte nettopp rekord i Europa på 1.500 meter. Norske Karsten Warholm har satt ny verdensrekord på 400 meter hekk. Håndball-jentene har gode sjanser til å spille seg helt til toppen. Karoline Bjerkeli Grøvdal er i sitt livs form.

Norge har talenter i mange grener. Både i lag og for seg selv. Det blir utrolig spennende. Uansett utfall ligger det time for time med terping og trening bak.

Det sies at alt kan skje i et OL. Derfor er det umulig å spå hvordan det vil ende. Korona-pandemien alene kan fortsatt ødelegge for mesterskapet. Om nye varianter av viruset sprer seg raskt.

Foreløpig kan Norge glede seg over spennende øyeblikk på TV-skjermen når nordmenn konkurrerer. Kanskje blir det gull i OL. Kanskje ikke. Det blir uansett god underholdning.


Mer fra Leder

På forsiden nå