Leder
Bildet viser en mann som stemmer fra bilen i Oslo. Han stemte på forhånd. Mandag åpner valglokalene. Da er det stortingsvalg.
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Bruk din siste sjanse!

Vil du være med og påvirke framtiden din? Da må du stemme i stortingsvalget.

Mandag 13. september åpner valglokalene. Da er det stortingsvalg. Dette valget bestemmer hvordan Norge skal styres de neste fire årene. Allerede har 1,64 millioner mennesker stemt på forhånd. De deltar i demokratiet.

Demokratiet er en fantastisk gave til folket. Vi får være med å bestemme, både over politikken og dem som lager lovene. Det gjør vi ved å velge dem som skal representere oss på stortinget. Stortingsvalget er folkets vilje. Politikerne som velges inn, har også en plikt. De har fått tillit fra velgerne. Da må de også levere det de har lovet.

Menings-målinger den siste tida viser at vi kan få en ny regjering. Partier på venstresiden i politikken kan komme til å overta makta fra den blågrønne regjeringen. Men det er det som er så fint med valg. Det er stemmene som teller, ikke menings-målinger. Derfor kan fortsatt mye skje. Kanskje får vi Erna Solberg som statsminister i nye fire år. Kanskje blir ny statsminister Jonas Gahr Støre. Svaret får vi først når stemmene er telt opp.

Stemmene blir helt avgjørende for hvor mange fra hvert parti som får plass på Stortinget. Det kan igjen avgjøre hvilke partier som må samarbeide for å få makt. Og til slutt hvilken regjering vi får.

Partiene vil forsøke å vinne din stemme, helt til det siste. Er du fortsatt usikker, kan du lese Klar Tales oversikt. Den viser partienes viktigste saker.

Men det aller, aller viktigste, er at du stemmer. Neste stortingsvalg er først om fire år. Det er nå du har sjansen din. Bruk den!

Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå