Leder
Kjell Ingolf Ropstad møtte fredag pressen for å snakke om boligsaken. Foto: Ali Zare / NTB

KrF trenger tilgivelse fra velgerne

Valgresultatet og moralsk tvilsomt økonomisk rot fra han som var KrF-leder. Partiet trenger tilgivelse fra velgerne for å vokse igjen.

Intern strid og bytte av leder. Elendig valgresultat. Og redningsmannen Kjell Ingolf Ropstad skulle få partiet ut av knipa. Den jobben stoppet med saken om pendlerbolig og manglende skatt fra Stortinget.

Ropstad sa at hjemmet hans var på gutterommet hos foreldrene. Samtidig bodde han, kone og barn i en gratis leilighet i Oslo, uten å betale skatt. De leide også ut et annet hus utenfor byen. Avisa Aftenposten avslørte saken.

Man må leve som man lærer, heter et uttrykk. Det handler om å leve som den du blir oppfattet som. Ropstad er leder for et kristent parti. Kristne blir sett på som noen som er ærlige og har en bra moral. De ti bud i Bibelen sier også at du ikke skal stjele. Forstatt er det uklart om Ropstads bruk av pendlerbolig var straffbart. Men det er dårlig nytt for KrF å ha en leder som gjør tvilsomme valg for å spare penger selv.

Ropstad gjorde rett da han trakk seg som leder. Nå får partiets midlertidige partileder Oalug Bollestad en tøff jobb. KrF har mistet makt og tillit. De må vinne dette tilbake. Samtidig er de tre politikere fra partiet på Stortinget. Ropstad er blant dem. Klarer KrFs velgere å tilgi ham og partiet?


Mer fra Leder

På forsiden nå