Leder

Endelig er dagen her!

Dagene er med strenge korona-tiltak er over. Nå gjenåpner Norge etter korona-viruset.

Lørdag 25. september klokken 16 er en magisk dato og tid. Da har politikerne bestemt at Norge skal åpne igjen. Korona-pandemien er fortsatt er her. Men siden mange er vaksinert og smitten lav, er tida inne for å åpne opp.

Bent Høie brettet sammen tommestokken. Erna Solberg smilte mens hun kom med den gode nyheten. For nå er det tilbake til normalen for hele Norge.

Har du gledet deg til å kaste munnbindet? Vil du stå tett i tett på konsert eller på en pub? Klemme dine beste venner, familie eller ukjente? Kanskje drømmer du om å reise til utlandet, nesten uten strenge regler og restriksjoner? Tiden er inne.

Helseministeren sa han måtte øve på dansebevegelsene. Og kanskje må vi øve på å være tett på andre igjen. 561 dager med avstand gjør noe med oss. Derfor er det nok noen som synes gjenåpningen vil være ubehagelig og skummel. Det er jo fortsatt mulig å bli smittet med korona-viruset.

Folk må fortsette å vaksinere seg selv om Norge åpner igjen. Korona-syke skal fortsatt isolere seg. Men alle de strenge tiltakene i hverdagen, forsvinner.

Gjenåpningen er den beste gaven som den avtroppende regjeringen kan gi Norge. Kultur-bransjen og idretten har ventet lengst. Mange feiret med champagne da nyheten ble kjent fredag.

Kanskje skal du ikke feire med en stor fest. Men du kan kanskje unne deg en liten, for deg selv? For det er fantastisk at vi er gjennom alle dager, måneder og halvannet år med korona-tid.

Nå er en ny tid i vente: den normale. Og den er det bare å nyte. Vi har klart det, sammen.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå