Leder

Vi vil merke en forskjell

Regjeringen skal bruke 322,5 milliarder kroner på å gjennomføre politikken sin i Norge neste år. Det er like mye som den forrige regjeringen. Men vil vi merke store forskjeller i bruken.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum deler raust millioner og milliarder. Mandag kom regjeringen med de nye endringene i statsbudsjettet.

Budsjettet må vedtas i Stortinget. Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) må få med seg flere for å få til endringene. Det er den første store prøven på regjeringens samarbeid med partiene i Stortinget. Lykkes de med det, vil de få mye større makt framover.

Ap og Sp kom med store løfter i valgkampen. Budsjett-forslaget viser at de holder noen av dem.

Skattene øker til for dem som tjener mest. I distriktene blir det billigere eller gratis å reise med ferje. Men barn med dårlig syn må vente på penger til brillestøtte. Statsminister Jonas Gahr Støre sier at regjeringen fikk for kort tid til å løse det. Men de fikk tid til å kutte i støtten til viktige prosjekter i de store byene. De prioritert bort fritidskort til barn og unge. De kuttet bort millioner til konfliktråd for ungdomsstraff. Disse pengene kunne gjort en stor forskjell for mange.

Vi vil alle merke at vi har fått ny regjering. Så får vi se hvilke nye løfter som faktisk blir noe av. Sosialistisk Venstreparti har varslet harde forhandlinger med regjeringen.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå