Leder
Bildet er av folk som går inne på et julepyntet kjøpesenter. Korona-pandemien er ikke over

Korona-pandemien er ikke over

Trodde du på en julefeiring helt uten korona-viruset? Da må du nok tro om igjen.

25. september i år feiret hele Norge. Da åpnet landet igjen etter over halvannet år med strenge regler. Nå er situasjonen snudd på hodet. Smitten øker raskt. Mer enn tusen personer er døde av viruset.

Utenfor Norges grenser finnes en ny trussel. Korona-varianten omikron vil trolig spre seg over hele verden. Tiltak mot innreise kan kanskje holde den unna i kort tid. Da gjelder det å ha ny beskyttelse på plass, enten med regler eller med vaksine.

Den nye regjeringen har så langt vært mye snillere med reglene enn den gamle regjeringen. Kanskje er det for å beholde gleden over det normale litt til. Eller mangel på evne til beslutning. Men det bør endres raskt.

Vi nordmenn har levd så lenge med pandemien at vi er blitt slappere til å følge rådene. Svært mange er vaksinert. Andre har vært smittet. Det skal mye til for å få folk til å skjerpe seg.

Men nå må vi ta oss sammen. Vi kan gi hverandre verdens beste kalendergave hver dag i desember: gjøre det vi må for å stanse smitten, enda en stund.

Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå