Leder

O’ jul med din smitte

Du ønsker deg kanskje ikke korona til jul. Men julen 2021 blir viruset en stor del av høytiden.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Julen er full av tradisjoner. Der en tid for å glede andre. Vi gir bort gaver og er sammen rundt god julemat. Det er også en tid for å vise omsorg for andre.

Klar Tale forteller i juleavisa om Birgit Liodden og Anniken Hjelde. På hver sin måte hjelper de folk til en bedre julefeiring. Både ved å invitere fremmede hjem og å samle inn gaver. Dette burde flere bli inspirert av. Ønskelistene til nissen i Drøbak viser også at både barn og voksne er opptatt av mer enn ting.

Men julegleden i 2021 overskygges av situasjonen med korona. Julen 2021 blir en ny jul med strenge regler. Munnbind blir en del av juleantrekket. Feiringen må skje i små grupper, med minst 1 meters avstand. Vi er allerede bedt om å treffe færre folk. Norge er i praksis nesten stengt ned. Det er krise om vi ikke får stanset smitten.

I 2020 var vi sikre på at korona ville bli borte til nå. Slik blir det ikke. Vi må nok leve med viruset i lang tid framover. Men håpet kan ingen ta fra oss.

Vi ønsker alle Klar Tales lesere en gledelig og forhåpentligvis smittefri jul. Og vi kan drømme om at et stykke ut i 2022 blir alt så mye bedre.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå