Leder
Bigbang håper på konsert på Rockefeller i mai – men da må folk sitte pent ned. Foto: Simen Omland / Rockefeller

Slipper vi smitten fri?

Vi kan bli smittet med omikron på bussen eller i butikken. Vaksinepasset må i bruk så vi kan se hvordan det går på konsert.

Korona-reglene blir mindre strenge. Vi får til og med lov til å drikke alkohol på restaurant. Det er blant lettelser i korona-reglene i Norge.

Samtidig stiger tallet på de som er smittet med korona-varianten omikron hver eneste dag. Norge har rekordhøy smitte. Svært mange av oss må regne med å bli smittet med korona-viruset framover. Det har Folkehelse-instituttet (FHI) sagt.

I snart to år har vi fått nye regler og bremset viruset hver gang det har vært et stort utbrudd. Denne strategien fungerer ikke på omikron. Det er for smittsomt. Samtidig vet ekspertene nå at færre blir alvorlig syke av denne varianten. I all fall hvis de er vaksinert med tre doser.

Myndighetene lar oss slippe litt fri, og viruset med det. Dermed slippes smitten delvis fri, også. Barn og unge får minst regler først. Naturlig nok vil mange på skolene bli smittet igjen. Men hva med oss voksne?

I to år har kulturlivet stengt dørene for nesten alle. I noen få måneder trodde vi alt skulle bli som før igjen. Men så måtte både sal og scene stenge eller slippe inn svært få.

Vi kan bli smittet av omikron på butikken, hos en nabo og på restaurant. Sjansen for å bli smittet i teatret med avstand er omtrent den samme. Nå er det på tide å ta sjansen: Bruk vaksinepasset og slipp oss inn på konsert igjen. Det bør både vi vaksinerte og samfunnet tåle.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå