Leder

Et skoleliv med pandemi

To år med korona-pandemi påvirker oss. Barna merker det aller best. Vil den sette varige spor?

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Husker du hvordan det var før pandemien? Hva vi gjorde? Hvordan du forholdt deg til andre mennesker? Uten regler, tett på, uten å tenke på at du kunne bli smittet av noe?

Det er to år siden korona-pandemien ble oppdaget, og snart to år siden den endret livene våre brutalt. For voksne oppleves ikke to år så lenge. Men for et barn er to år en veldig stor del av livet.

Klar Tale har snakket med tre skoleelever. Izabela, Magnus og Linnea har nesten bare gått på skole mens det har vært pandemi. De har ikke fått velge hvem de vil leke med. De er eksperter på håndvask og håndsprit. Og alle har hørt om korona. Denne tiden har satt spor.

De tre er et lite utvalg av dem pandemien påvirker mye sosialt. Barn født under pandemien, er uvant med å treffe mange mennesker. De bruker lengre tid på tilvenning i barnehage. Det viser en kartlegging fra Utdanningsdirektoratet, ifølge NRK.

Viruset vil trolig prege livene våre i framtida. Men det vi ikke vet sikkert, er hvilke følger det får for barna våre og vår måte å være på. Jo lengre tid med strenge regler, jo større fare er det for at avstand blir den nye normalen. Og både barna våre og vi trenger nærhet.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå