Leder
Bildet er av skiløperen Simen Hegstad Krüger. Foto: Terje Pedersen / NTB

Skal smitte avgjøre hvem som vinner?

Korona slår ut idrettsutøverne på forhånd. Skal flaks og et lite virus avgjøre hvem som vinner medaljene i OL?

De norske idrettsutøverne har forberedt seg godt. De er klare til å gjøre sitt beste i de olympiske vinterleker (OL). Men nå kan korona-viruset sette en stopper for hvem som får være med og hvem som får medalje.

OL er i Kina og starter denne uka. For å hindre smitte, er det svært strenge krav til testing. Det holder ikke å være ferdig med viruset. Du må også ta en egen test som skal vise at infeksjonen er ute av kroppen.

Tre norske gullhåp får kanskje ikke blitt med til OL i det hele tatt. Kanskje rekker noen av dem en av konkurransene. Men det blir i så fall i siste liten.

Korona-viruset har satt hele verden ut av spill. Spredningen av varianten omikron spenner beina på tiltak mot smitte som har fungert før. Det er derfor ikke rart at noen norske utøvere har fått korona. Uansett hvor flinke de er med smittevern.

Men Den olympiske komité og Kina burde endret planene. Vinter-OL burde vært utsatt for lenge siden. Situasjonen de siste to årene har vist at store arrangementer i en pandemi er svært utfordrende.

På startstreken står idrettshelter som har hatt flaks. Som har vært smittet tidlig eller ikke i det hele tatt. Det er ikke slik det skal være i OL. Da er det korona som bestemmer hvilke nasjoner som vinner medaljene. Det er rett og slett urettferdig.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå