Leder
Petter Dille

En påske til ettertanke

Påsken handler om mer enn gule kyllinger og påskeskirenn. Spesielt i år.

Påskeferie! Gule kyllinger, appelsin, skitur, en øl i sola. Dette er noe av det folk forbinder med påsken. Men påsken er en kristen høytid. I 2022 er påskebudskapet mer aktuelt enn på lenge.

Krigen raser i Ukraina. Millioner er drevet på flukt. Også her i Norge åpner vi hjemmene våre for flyktningene. Mange vil bidra, heldigvis. For så mange som 30.000 ukrainere kan komme hit.

Liv og død. Det er temaet i den religiøse delen av påsken. Nå kommer dette tett på. Mange tusen mennesker er drept i krigen i Ukraina. Kampen for landet fortsetter. Samtidig flykter for å redde livet.

Kontrasten til vår påskeferie kunne nesten ikke vært større. Vi er vant til å kose oss i ferien. Med påskegodt, noe å lese på, påskekrim og god mat. Kanskje sol i hyteveggen eller påske i byen. Slik blir det også i år. Bare med en situasjon vi ikke har sett i Europa siden 2. verdenskrig.

Denne påsken er tankevekkende. Kanskje gir påsken også enn pause fra det som er vondt og vanskelig. Derfor er og blir den en kanskje en påske med en større mening. Og det er rom for både påskekos og tanker.

God påske!


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå