Leder
Bildet viser barnetoget i Oslo.

Velkommen som nordmann

Gruppen med nordmenn blir mer og mer mangfoldig. Rekordmange blir norske statsborgere. Det er fantastisk!

Hvem er du? Hvor er du fra? Hva betyr landet ditt for deg?

Å være statsborger i et land, handler om å høre til et sted. Noen er født i Norge. Andre har flyttet hit. Noen har flyktet hit fra sitt eget hjemland. Og Norge er blitt et nytt hjem. Enten de har bodd her i noen måneder eller i mange tiår.

Klar Tale har snakket med mange som har blitt norske statsborgere. De tok kontakt med oss for å fortelle om hva det betydde for dem. Disse historiene mener vi er viktige å løfte fram. Årsaken er at det forteller mye om hva det betyr å være norsk. Disse historiene deler vi artikler både i papiravisen Klar Tale og på klartale.no framover.

Er du norsk om du har bunad? Eller må du snakke godt norsk? Hva med måten du snakker på? Og har den norske kulturen blitt en del av deg?

Mange har beholdt statsborgerskap også til sitt gamle hjemland. Noen gleder seg over å kunne kvitte seg nettopp med det. Alle har forskjellige motiver for å bli norsk. Å bytte statsborgerskap skaper også følelser.

Vi er heldige som bor i Norge. Det fremhever en av dem som har byttet nasjonalitet.

I fjor fikk 41.100 personer innvilget norsk statsborgerskap. Det er det høyeste antallet noensinne. Det er fantastisk! Jeg er stolt over at så mange vil bli en del av oss nordmenn her langt nord.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå