Leder
Konflikten mellom flyteknikerne og arbeidsgiverne fører søndag til mange innstilte avganger fra norske flyplasser. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Ferie med plan B

Korona har fått nordmenn til å justere ferieplanene sine i to år. Sommeren 2022 skulle mange til utlandet. Men ferie utenfor Norges grenser har vist seg å bli mye vanskeligere enn ventet.

For mange har ikke gyldig pass. Spesielt gjelder det familier med barn. Barnas pass varer fra to til fem år. Passkøene ble svært lange. Så klarte ikke selskapet som lager passene å lage mange nok, fort nok. Allerede der røk ferien for mange.

Drømmen om utenlandsferie ble en drøm. Men kanskje kunne de fly til et land i Norden? Eller ble det smarteste en ny tur med fly, men da i Norge?

Starten på sommeren har vist at plan B kan ryke. Først var det streik i flybransjen. En del fly sto mens flyteknikerne streiket. Piloter i SAS kan komme til å streike. Flyplasser i Europa har store problemer med folk og bagasje. Og ferien har nesten akkurat begynt.

Sommerferien 2022 er det kanskje tryggest å bli i Norge. Igjen. Om du har råd til overnatting på dyre hoteller. Eller bare henger opp hengekøya mellom to trær i skogen.

Sommer er det uansett. Vi får bare gjøre det beste ut av det. Og nyte ferien.

God sommer!

Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå