Leder

Starten på en spennende valgkamp

Politikerne diskuterer og lover mye. Men hvorfor skal du bry deg med å følge med?

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Hvilket parti skal du stemme på? Hvilken sak er du mest opptatt av? Dette er spørsmål du må svare på i tida framover. Valgkampen er allerede i gang. Og partiene vil forsøke å overbevise deg.

I år er det lokalvalg og fylkestingsvalg. Dermed vil din stemme bety mye for stedet der du bor. De som velges inn lokalt, bestemmer mye av politikken i kommunen din.

Lokalpolitikere er med i politiske partier. Samtidig styrer ikke stortingspolitikerne i hver lille by og bygd. I lang tid har Arbeiderpartiet og Senterpartiet slitt på menings-målingene der. Nye målinger viser at Ap blir mer populære lokalt. Det lover godt for partiet i lokalvalget.

Vi velger ut fra hva som er bra for vår økonomi, vår hverdag og barna våre. Politikerne i regjering lager rammer for politikken, som lokalpolitikerne må følge opp. Det skjer også at lokalpolitikerne er uenige med partiet sentralt.

Å stemme er en rettighet, men også viktig for demokratiet. Medbestemmelse former Norge og politikken her i landet. Nå gjelder det å følge med på valgkampen. Kanskje blir det tydelig hvem du skal bruke stemmen din på?


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå