Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Regjering kan bety slutten for KrF

De smilte så bredt alle sammen. 22 medlemmer i Norges nye regjering. Høyre, Fremskrittspartiet (Frp) og Venstre har endelig fått med seg Kristelig Folkeparti (KrF). Statsminister Erna Solberg lyktes i forhandlingene.

Men deltakelsen i regjering har skapt splittelser i KrF og det norske samfunnet. Regjeringen ble møtt av demonstranter på Slottsplassen. KrF fikk ja til litt strengere regler for abort når kvinnen er gravid med mer enn ett foster. Flere enn kvinner reagerer.

Også i eget parti er det protester mot KrF. Folk melder seg ut og inn i andre partier. I noen kommuner krymper KrF veldig. Allerede nå sier KrF-ere at de ikke vil sanke stemmer for KrF før neste valg. Årsaken er politikken i regjering. KrF sa også ja til å regjere med Frp. Partiet lovet velgerne å si nei.

Dermed kan Solbergs drømme-regjering bety slutten for KrF lokalt. Velgerne sitter med makta utenfor Stortinget. KrF kan få færre stemmer eller mangle folk til kommunevalget. Da kan det fort bli mindre KrF-politikk i Norge. Det er usikkert om familieminister Kjell Ingolf Ropstad fra KrF smiler like godt etter valget i 2021.