Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Riktig jobb eller barneflokk, Erna?

Det er for vanskelig å få flere barn slik samfunnet er nå.

Statsminister Erna Solberg vil at nordmenn skal få flere barn. Mye må endres om hun skal få ønsket oppfylt. 

Ja, vi har gode ordninger. Vi har barnehager og lønn lenge etter fødsel. Men samfunnet har forandret seg. Det er dyrt å kjøpe bolig mange steder i Norge. Kvinner velger lange utdanninger. Samfunnet vil ha kvinnelige sjefer. Kvinner ønsker seg også en trygg jobb før de får barn. 

En master-utdanning tar fem år. Det er tøft å få flere barn samtidig. Det beste er å få barn tidlig. Det er fakta at vi blir mindre fruktbare når vi blir eldre. Nå velger flest å få barn etter at utdanningen er gjort. Da er jobb og hus sikret. Da blir det selvsagt færre år å få barn på. Men vi velger det som lønner seg for framtida. Med jobb får vi også full lønn under foreldre-permisjonen.

Det koster penger å få barn. Det krever også interesse og mye arbeid. Vi må klare å ta vare på barna vi har, før vi får enda flere.

Kjære statsminister: Skal vi få barn når vi er yngre, bør støtteordninger endres. Også fars jobb burde gi familien rett på fødselspenger. Da slipper vi kanskje å bli for gamle før vi får en hel ungeflokk.