Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tid for pause

Ferie tvinger oss til å gjøre alt litt saktere. Er det derfor vi rømmer til fjells eller varmere land i påsken?

Èn av fire nordmenn planlegger påsketur til fjells i påsken, viser en ny undersøkelse fra Den norske turistforening.

Noen putter telt og sovepose i sekken og reiser av gårde med tog. Mange pakker bilen full til randen og forbereder seg på timer i bilkø. Det er normalt når alle skal på hytta samtidig. Så er det familiene som reiser bort fra snø og vårvær. Å ligge på en solseng når andre går milevis i skiløypene, kan være deilig. Tilbake i byene er gatene nesten tomme for biler. Støyen fra byen blir nesten borte. Det er sjarmen med bypåske.

I Klar Tale nummer 11 forklarer vi deg hvordan de kristne og jødene feirer påske. De religiøse tradisjonene følger oss i ferien, nesten uansett. Også mye av det vi ser på som påsketradisjoner, er en viktig del av feiringen. Som lammet. Året rundt jobber ivrige sauebønder med å ta vare på sau og lam. Men påskeferie blir det ikke. Da starter lammingen.

Vi andre har det mindre travelt. Vi skrur klokka fram mot sommeren, søker til steder uten mobildekning og nyter noen stille dager uten jobb. Ferie tvinger oss til å gjøre alt litt saktere. Er det derfor vi rømmer til fjells eller varmere land i påsken?

God påske!

 

Emneord

mening