Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trygghet med bismak

Soldatene i feriebyen Juan les Pins i Frankrike er en påminnelse. Om at verden aldri blir den samme igjen.

Sommer i en liten fransk by på Rivieraen. Solhungrige turister som døser av på stranden i en lett bris. Pyntede turister med tykke lommebøker. Som setter seg ned for en god middag på en fortausrestaurant. Eller stiller seg i kø for kveldens konsert med en verdenskjent jazzartist.

Mellom feriegjester og restaurantbord vandrer en tropp i kamuflasje, med skuddsikre vester og automatvåpen. De sveiper med blikket over folk som sitter der. Klare til å handle om nødvendig.

Terror kan fortsatt skje når som helst, nesten hvor som helst. 22.juli 2011 i Norge rykket oss ut av den trygge dvalen. Ingenting kan skje hos oss, trodde vi. Det var dagen da uskylden ble borte. Selv ikke unge mennesker på en øy i Tyrifjorden ble spart. De ble drept for sitt engasjement og politiske meninger. Terroristen hadde sin egen agenda. Kulehull i veggene i hovedbygningen blir ikke borte. Minnene over de 69 som ble drept der og dem som overlevde lever videre. I Høyblokka i Oslo vises sporene fra eksplosjonen som utslettet åtte liv. Vi må aldri glemme.

14.juli 2016 i Nice i Frankrike ødela terrorister feiringen av nasjonaldagen. 86 mennesker ble drept. Over 400 ble skadd. Siden har soldater og sikkerhet preget festlighetene.

Soldatene i feriebyen Juan les Pins i Frankrike er en påminnelse. Om at verden aldri blir den samme igjen. Tryggheten kommer som følge av noe alvorlig som har skjedd. Uskylden kommer ikke tilbake.

Emneord

mening